Sonkával töltött burgonya tekercs
- Frissítve: 2023-09-02
Sonkával töltött burgonya tekercs, Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya,
15
dkg liszt,
só,
tojás,
30 dkg füstölt tarja,
1-2 kanál tejföl,
morzsa,
zsír.
Sonkával töltött burgonya tekercs készítése
:
A főtt, áttört burgonyát a nyújtódeszkán a liszttel, egy kis sóval
és a tojással összegyúrjuk úgy, hogy tapadós legyen. Lisztezve kinyújtjuk, és
a tejföllel nedvesített darált füstölt tarjával töltjük meg. Összegöngyöljük,
és zsírozott szalvétába hengergetjük, a két végét spárgával megkötjük. Fél órán
át sós vízben főzzük.
Tálra borítva bő zsírban pirított zsemlemorzsával öntjük
le.
Sonkás burgonya
Sonkás
csirke fóliában
Sonkás fánk
Sonkás
galuska