Soproni sertésoldalas
- 2023-09-03
1,5 kg oldalas,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kakukkfű,
majoránna,
pirospaprika,
1 dl fehér bor,
5 dkg füstölt
szalonna.
Soproni sertésoldalas készítése :
Az oldalast
kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalukat
pirosra sütjük.Ezután a húst kiszedjük és félretesszük.
A pecsenyezsírban
megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és vöröshagymát, megszórjuk paprikával. ráöntjük
a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a megzúzott fokhagymát.
A visszarakott oldalasdarabokat ebben a mártásban puhára pároljuk. Apróra
darabolt burgonyát olajban ropogósra sütünk, pecsenyéstálra halmozzuk, erre rakjuk
sorban a hússzeleteket és leöntjük a mártással.
Oldalas receptek
Dalmát oldalas
Görög
töltött oldalas
Oldalas tekercs
Palóc
oldalas