Sörkifli
- Frissítve: 2023-09-02
Sörkifli, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
6 dkg margarin vagy zsír,
2 dkg élesztő,
só,
köménymag,
3-4 dl langyos tej.
Sörkifli elkészítése:
Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben 2 kockacukorral megfuttatjuk, hozzáadjuk
a liszthez és 1 kávéskanál sóval, valamint annyi langyos tejjel, amennyi
szükséges, rétestésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. Négy cipót formálunk
belőle, mindegyiket kerekre nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal.
Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, és felülről lefelé haladva felsodorjuk, kifliket
formálunk, sütőlemezre helyezzük, sós köménymaggal megszórjuk, és meleg
helyiségben 2 órát pihentetjük. Jó forró sütőben 10-15 perc alatt pirosra
sütjük.
<<< sós sütemények, szendvicsek
Sörkifli