Spanyol bab
- Frissítve: 2025-01-15
SPANYOL BAB, Hozzávalók:
30 dkg tarkabab,
2 evőkanál
olaj.
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál pirospaprika,
kakukkfű, bazsalikom, só,
3 sárgarépa,
2 dl fehér bor,
30 dkg főtt sonka vagy tarja
Spanyol bab elkészítése :
A babot tisztítás, válogatás után egy éjszakán át vízben áztatjuk.
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, a bab áztatóvizével felöntjük, és beletesszük a babot.
Egy csipet kakukkfűvel és bazsalikommal ízesítjük, megsózzuk, és fedő alatt félig megpároljuk.
Ráöntjük a bort, beletesszük a karikákra vágott répát, és puhára
pároljuk.
Végül beletesszük a kockákra vágott füstölt tarját, s rövid lére
pároljuk (fedő nélkül).
Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek
Spanyol bab
Spanyol csirke
Spanyol
csirke más módon
Spanyol
omlett
Spanyol
saláta
Spanyol spagetti
Spanyol
töltött káposzta
Spanyol zöldbab