Spanyol töltött káposzta - Káposztás ételek

SPANYOL TÖLTÖTT KÁPOSZTA, Hozzávalók:

40 dkg főtt marhahús,
20 dkg főtt füstölt tarja,
4 zöldpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
5 dkg félig főtt rizs,
1 nyers tojás,
só, törött bors,
petrezselyem, borsikafű, majoránna,
10 dkg gomba,
1 kg káposzta,
10 dkg füstölt szalonna.

Spanyol töltött káposzta elkészítése :

A főtt marhahúst, a füstölt tarját megdaráljuk. Teszünk bele egy apró kockákra vágott zöldpaprikát, egy gerezd zúzott fokhagymát, 5 dkg félig főtt rizst, egy nyers tojást, sót, borsot, egy csomó finomra vágott zöldpetrezselymet, majoránnát és borsikafüvet.

A gombát egy kevés olajban megpároljuk, megsózzuk, borsozzuk, és a töltelékbe keverjük.

A fejes káposztát sós vízben félig puhára főzzük, majd levét lecsurgatjuk, a leveleit megbontjuk, szétnyitjuk, de csak annyira, hogy a fej egybemaradjon.

A jól elkevert tölteléket a levelek közé tömködjük.

Vékony zsineggel körülkötjük, nehogy széjjelessen. Mély tűzálló tálat kibélelünk nagyon vékony füstöltszalonna-szeletekkel, beletesszük a káposztát.

A tetejére is vékony szalonnaszeleteket borítunk.
Aláöntünk 1 dl húslevest, mellétesszük a 3 zöldpaprikát, majd a tálat lefedve (alufóliával is lehet), kb. 50 percig sütjük.

Ha elkészült, levesszük a fedőt róla, és a tetejét megpirítjuk.
Tálalás előtt a zsineget lebontjuk, és tortaszelet formában szeleteljük.

Spanyol bab
Spanyol csirke
Spanyol csirke más módon
Spanyol omlett
Spanyol saláta
Spanyol spagetti
Spanyol zöldséges hús