Spárga bajor módra

  • 2019-05-12

Spárgás ételek

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 3 dl csontlé
  • vaj és liszt a rántáshoz
  • 4 zsemle
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • só.

Spárga bajor módra elkészítése

A vékony zsemleszeleteket a tojások és a megsózott tej keverékében megáztatjuk.

Tíz dkg vajat megforrósítunk, és az áztatott zsemleszeletek egyik oldalát egyenletes tűznél barnára sütjük, majd kiszedjük tányérra.

A serpenyőbe azután újabb darab vajat teszünk, s megsütjük a szeletek másik oldalát is.

Ezalatt erős csontlében megfőzzük a megtisztított és feldarabolt spárgát.
Világos rántással sűrítjük, és a tálba `helyezett zsemletésztára öntjük.

Negyedóráig meleg helyen állni hagyjuk, utána tálaljuk.