Spárga citromos mártással
- 2019-05-12
Hozzávalók
- 1 kg spárga
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojássárgája
- 1 citrom
- só, cukor
Spárga citromos mártással elkészítése
A spárgát (4-5 szálat kötegbe kötünk) enyhén sós vízben megpároljuk.
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, fölengedjük a spárga levével, habverővel állandóan keverve simára dolgozzuk, és jól felforraljuk.
Csak annyi főzőlevet tegyünk hozzá, hogy felforralva tejszínsűrűségű legyen.
Belereszeljük egy fél citrom héját, hozzáadjuk a citrom levét.
A tojássárgás elkeverjük a tejszínnel, és a tűzről levett mártásba keverjük.
Átszűrjük, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük, és habverővel simára dolgozzuk.
Külön tálaljuk a spárgát és a mártást.