Spárga vajas morzsával

  • 2019-05-12

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 10 dkg vaj
  • cukor
  • morzsa.

Spárga vajas morzsával elkészítése

Bő, gyengén sózott és cukrozott, forrásban levő vízbe tesszük a megtisztított spárgát, amelyet előzőleg lazán kötegekbe kötöttünk.

Felforrás után takaréklángon tovább főzzük.

Ha megpuhult, saját főzőlevében tartjuk a tálalásig. Elkészítjük a vajas morzsát.

Vajat hevítünk, hozzáadjuk a morzsát, és aranysárgára pirítjuk.

A főtt csirágot lapáttal óvatosan kiemeljük, lecsurgatjuk, tálra tesszük, a kötözőzsineget levágjuk róla.

A fej felőli részét leöntjük a forró vajas morzsával, és azonnal tálaljuk.

Spárga receptek