Spárgafelfújt
- 2019-05-12
Spárgafelfújt, Hozzávalók:
50 dkg spárga,
10 dkg vaj,
3 evőkanál
liszt,
4 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa,
só.
Spárgafelfújt elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, egycentis darabokra vágjuk, és sós, cukros vízben puhára főzzük.
Szitán lecsurgatjuk, de a levét nem öntjük ki, hanem 5 dkg vajból 3 evőkanál liszttel és 3 dl spárgalével sűrű besamelt főzünk.
Kihűtjük, belekeverjük a tojás-sárgákat, a zsemlemorzsát és a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a leszűrt spárgát.
Kivajazott formába öntjük, és a sütőben gőzben (egy ujjnyi vízzel alapozott tepsibe állítva) 45 percig sütjük.
Tálra borítva, olvasztott vajjal megöntözve adjuk asztalra.
Csak frissen jó.
Spárga amerikai módra
Spárga
bajor módra
Spárga citromos mártással
Spárga
csőben sütve
Spárga tekercs
Spárga
vajas morzsával