Spárga krémleves
- 2019-12-11 Leves receptek levesek
Hozzávalók
- 50 dkg csont
- 10 dkg vegyes
- zöldség
- 50 dkg spárga
- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejszín
- 1 zsemle
- só, cukor
Spárga krémleves elkészítése
A csontból, a zöldségből erős csontlevet főzünk ( kb. 6 dl -t), leszűrjük, és ebben puhára főzzük a megtisztított, megmosott, apróra darabolt spárgát.
Négy dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk a levest.
Szőrszitán átpasszírozzuk, majd visszatéve a tűzre, hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Utánaízesítjük.
A zsemlét kis kockákra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk a maradék vajban.
Tálalás előtt a levesbe öntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt, majd
tálaláskor a pirított zsemlekockát. Forrón tálaljuk.