Spárgaleves szárnyas aprólékkal

  • 2019-05-12

Spárgás ételek

Spárgaleves szárnyas aprólékkal Hozzávalók:

2 csirkeaprólék,
50 dkg spárga,
4 dkg zsír,
1 dl tejföl,
hagyma,
zöldpetrezselyem,
só,
törött bors.

Spárgaleves szárnyas aprólékkal elkészítése:

A csirke máját, zúzáját, nyakát és a lábakat a szokásos módon felaprítva, jól megmosva, forrásban levő vízbe tesszük. Ha felforrt, leszűrjük, és leöblítjük.

A zsírban egy kis fej apróra vágott hagymát pirítunk. Rátesszük az aprólékot, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, megsózzuk, borsozzuk, és fedővel befedve, mérsékelt tűzön (időnként megkeverve), csaknem puhára pároljuk.

Közben a vékony, levesnek való spárgát megtisztítva, megmosva, 1 cm-es darabokra vágva majdnem puhára főzzük. Mire megpuhul, kb. 8 dl lé maradjon rajta. Összeöntjük az aprólékkal, utánasózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), és jól felforraljuk.

Apró zsemlegombócokat szaggatunk bele.

A zsemlegombóc készítése: egy áztatott és kicsavart zsemlét egy egész tojással és 1 tojássárgájával, egy kevés zsemlemorzsával gyúrjunk össze, és sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel ízesítsük.

Ha a gombócok feljöttek a leves színére, levesszük a tűzről a levest, és azonnal, forrón tálaljuk, ízlés szerint 1 dl tejfölt vagy tejszínt keverve el benne.

<<< Levesek

Spárga felfújt
Spárga főszakács módra
Spárga főzelék>