Spárgaleves

  • 2019-05-12

Spárgás ételek

Hozzávalók:

25 dkg vegyes csont,
15 dkg vegyes zöldség,
50 dkg spárga,
só, cukor,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem.

Spárgaleves elkészítése:

A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Közben zöldséges csontlevet készítünk.

A spárgát a leszűrt csontlében tesszük fel főni. Felforrás után sózzuk és cukrozzuk.

Világos zöldpetrezselymes rántást készítünk, és besűrítjük.
Felforraljuk, tejet, tejfölt teszünk bele, és összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.

<<< Levesek

Spárga amerikai módra
Spárga bajor módra