Spárgás pecsenye falatok

  • 2019-05-12

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • 60 dkg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 8 szelet pirított kenyér (zsúrkenyér vagy zsemle)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • só, bors
  • zöldpetrezselyem

Spárgás pecsenye falatok elkészítése

A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és forró vajban pirosra sütjük.

A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk.

A spárgát enyhén sós, cukros vízben 2 cm-es darabokra vágva megfőzzük.

Egy kevés vajban világosra pirítjuk a lisztet, fölengedjük annyi főzőlével, hogy mártássűrűségű legyen, és egy kicsit forralva hozzáadjuk a tejfölt, sót.

Kivajazott tűzálló tálra lerakjuk az ujjnyi széles szeletekre vágott pirítóst, erre az ugyanígy felszeletelt sült húst.

Erre terítjük a főtt, lecsurgatott spárgadarabokat, és végül leöntjük a mártással.

A sütőben átmelegítjük. petrezselyemmel megszórva tálaljuk.