Spárgás pecsenye falatok
- 2019-05-12
Hozzávalók
- 8 szelet karaj
- 60 dkg spárga
- 5 dkg vaj
- 8 szelet pirított kenyér (zsúrkenyér vagy zsemle)
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só, bors
- zöldpetrezselyem
Spárgás pecsenye falatok elkészítése
A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és forró vajban pirosra sütjük.
A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk.
A spárgát enyhén sós, cukros vízben 2 cm-es darabokra vágva megfőzzük.
Egy kevés vajban világosra pirítjuk a lisztet, fölengedjük annyi főzőlével, hogy mártássűrűségű legyen, és egy kicsit forralva hozzáadjuk a tejfölt, sót.
Kivajazott tűzálló tálra lerakjuk az ujjnyi széles szeletekre vágott pirítóst, erre az ugyanígy felszeletelt sült húst.
Erre terítjük a főtt, lecsurgatott spárgadarabokat, és végül leöntjük a mártással.
A sütőben átmelegítjük. petrezselyemmel megszórva tálaljuk.