Stefánia torta
- Frissítve: 2023-09-02
STEFÁNIA-TORTA, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 tojás,
cukor,
sütőpor;
krém:
1 liter tej,
30
dkg cukor,
10 dkg liszt,
6 dkg kakaópor,
30 dkg vaj,
1 csomag vaníliás
cukor.
Stefánia-torta elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belemorzsoljuk a margarint.
Hozzáadjuk
a cukrot és a tojásokat, majd a tejjel összegyúrjuk, hat részre osztjuk, és egyenlő
nagyságú kerek vagy téglalap alakú formára nyújtjuk.
Egyenként világosra sütjük.
Krém:
a lisztet, a kakaót és a vaníliás cukrot simára keverjük a tejjel.
Kis
lángon folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra
keverjük, és hozzáadagoljuk a kihűlt krémet.
Ezzel töltjük meg a lapokat,
és vékonyan bevonjuk a torta oldalát, tetejét.
Végül meghintjük porcukorral elkevert kakaóval.
<<< Torta receptek
stefánia-torta,Stefánia-torta