Svéd halgombóc

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Svéd halgombóc, Hozzávalók:

50 dkg hal,
2 zsemle,
2 dl tej,
5 dkg szalonna,
2 tojás,
2 nagy hagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál vaj,
1 csomó kapor,
2,5 dl tejszín,
só,
bors,
5 dkg gomba,
1 dl bor.

Svéd halgombóc elkészítése:

A nyers, filézett halat megdaráljuk (tonhalból is készíthetjük), hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemléket, 2 tojást, a vajban pirított hagymát, az apróra vágott szalonnát, a gombát és a fűszereket.

A kaprot egy kevés vajban megpirítjuk, fölengedjük 0,5 l vízzel, majd a masszából gombócokat formálunk, és beletesszük.

Ha kifőtt, kiszedjük, a mártást borral ízesítjük.

Svéd halgombóc