Svéd rostélyos
- 2019-11-26
Svéd rostélyos, Hozzávalók:
4 szelet rostélyos,
2
evőkanál reszelt hagyma,
só,
törött bors,
1 dl olaj,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
10 dkg margarin,
10 dkg krém túró,
10 dkg juhtúró,
1 csomó zöldpetrezselyem.
Svéd
rostélyos készítése :
A rostélyosszeleteket kiverjük, megsózzuk,
megborsozzuk, és megkenjük reszelt vöröshagymával. Kuktában, az olajban hirtelen
megpirítjuk a hússzeleteket, adunk hozzá paradicsomot és feldarabolt zöldpaprikát,
valamint kb. 1 dl vizet. A kuktát jól lezárva, az egészet puhára pároljuk.
A margarint, juhtúrót, tehéntúrót simára keverjük a finomra vágott petrezselyemmel,
megsózzuk, egy kicsit borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A rostélyost zsírjára
sütjük, tányérokra rakjuk, és minden hússzeletre egyenletesen elosztjuk az ízletes
krémet, mely szépen ráolvad.