Svéd vesepecsenye
- 2019-11-26
Svéd vesepecsenye, Hozzávalók:
8 szelet vesepecsenye,
1 mokkáskanál törött bors,
só,
5 dkg margarin,
1/2 dl Húsleves,
1 dl tejszín,
1 kanál mustár,
80 dkg burgonya,
2 evőkanál zsemlemorzsa.
Svéd vesepecsenye készítése :
A hússzeleteket megsózzuk,
megborsozzuk, majd jól beleverjük a húsba.
Forró margarinban mindkét oldalukat
hirtelen megsütjük.
A pecsenyeléhez teszünk1/2 dl húslevest, 1 dl tejszínt,
1 kanál mustárt, felforraljuk, és a tálra helyezett hússzeletekre öntjük.
A jól megmosott burgonyákat keresztben majdnem végig bevagdaljuk, sütőlemezen, margarinnal locsolgatva, szép pirosra sütjük. Ha pirulni kezdenek, enyhén megszórjuk őket zsemlemorzsával is. (Ha van, tehetünk a mártásba 1 kanál szóját is.)
Hajdúsági bélszín
Barceloniai bélszín
szeletek
Bélszín
szalonnával tűzdelve
Bélszín
örmény módra