Szárnyas rizottó
- Frissítve: 2023-09-02
Szárnyas rizottó, Hozzávalók:
35 dkg csirke,
12 dkg rizs,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
1 kis fej hagyma,
5 dkg
reszelt sajt,
1 csomó petrezselyem,
1 csipet majoránna,
szerecsendió,
10 dkg zöldborsó,
só,
bors,
10 dkg vegyes zöldség.
Szárnyas rizottó készítése :
A csirkehúst csontlében vagy húslevesben (ami készülhet húsleveskockából is) puhára főzzük, leszedjük a csontokról, és feldaraboljuk.
A gombát olajban pirított hagymán megpároljuk.
A rizst egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, és húslével felöntve megpároljuk.
Ha megpuhult, hozzákeverjük a csirkehúst, a gombát, a párolt zöldborsót, zöldséget, sót, borsot, az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a reszelt sajt felét.
Tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, átsütjük és tálaljuk.
Érdemes kipróbálni