Székely béles

  • Frissítve: 2023-09-02  

Fánk palacsinta lángos

SZÉKELY BÉLES

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
1 dl tejföl,
2 evőkanál bor,
1 tojás,
só,
2 dkg zsír.
Székely béles elkészítése :
A fenti anyagokból langyos vízzel kemény rétestésztát készítünk, jól kidolgozzuk, és 6 kis cipót formázunk belőle, amelyeket rögtön kinyújtunk kerek lepényformára.
Egy kevés zsírral megkenve egyenként felsodorjuk, és csigaformára összegömbölyítjük őket.
Ezután ismét kinyújtjuk kerekre.
Jó széles lábasban egy kevés zsírt vagy olajat forrósítunk, beleteszünk egy tésztalapot és átsütjük.
A tésztát forgatva, egymás után süssük a lapokat szép pirosra.
Lehetőleg forrón tálaljuk, de hidegen is igen jó.
Tálaláskor egyet-egyet vágjunk fel négy részre.

<<< zsírban sült tészták

tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Székely béles