Székely béles
- Frissítve: 2023-09-02
SZÉKELY BÉLES
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1 dl tejföl,
2 evőkanál bor,
1 tojás,
só,
2 dkg zsír.
Székely béles elkészítése :
A fenti anyagokból langyos vízzel kemény
rétestésztát készítünk, jól kidolgozzuk, és 6 kis cipót formázunk belőle, amelyeket
rögtön kinyújtunk kerek lepényformára.
Egy kevés zsírral megkenve egyenként
felsodorjuk, és csigaformára összegömbölyítjük őket.
Ezután ismét kinyújtjuk
kerekre.
Jó széles lábasban egy kevés zsírt vagy olajat forrósítunk, beleteszünk
egy tésztalapot és átsütjük.
A tésztát forgatva, egymás után süssük a lapokat
szép pirosra.
Lehetőleg forrón tálaljuk, de hidegen is igen jó.
Tálaláskor
egyet-egyet vágjunk fel négy részre.
Székely béles