Székely sertéscsülök
- Frissítve: 2023-09-02
Székely sertéscsülök, Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli csülökhús,
15 dkg hagyma,
8 dkg zsír,
só,
pirospaprika,
köménymag,
1gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
3 dkg liszt,
1 kg savanyú káposzta,
1 csomó kapor.
Székely sertéscsülök készítése :
A csülökhúst felvágjuk nagyobb darabokra, megsózzuk, s forró zsírban megforgatva
jól átsütjük, majd kivesszük az edényből.
Az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát megpároljuk a hús zsírjában,
paprikával, köménymaggal ízesítjük. Két dl vizet öntünk rá, s néhány percig
forraljuk. Visszahelyezzük a csülökhúst, rászórjuk a savanyú káposztát,
és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lassú tűzön puhára pároljuk
az egészet. Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, a finomra vágott kaprot,
és ismét néhány percig forraljuk.
Főzés közben nem keverjük, hanem rázogatjuk az ételt!
Székely sertéscsülök