Széna-szalma tészta recept
- Frissítve: 2023-09-02
SZÉNA-SZALMA, Hozzávalók:
3 tojás,
annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek,
só, zsír,
5 dkg porcukor,
10 dkg dió,
5 dkg mazsola,
baracklekvár,
1 tojásfehérje.
Széna-szalma elkészítése:
A tojásokkal
víz nélkül, két nagy levél tésztát gyúrunk, és gömbölyű metéltet vágunk belőle.
A metélt egyik felét vízben kifőzzük, és leszűrve megzsírozzuk.
A metélt
másik felét forró zsírban rózsaszínűre sütjük.
Tűzálló tálba rétegezve lerakjuk
a tésztát.
Az alsó réteg egy sor főtt tészta, rá porcukorral és mazsolával
elkevert darált diót szórunk.
Erre egy réteg zsírban sült tészta következik,
melyre baracklekvárt teszünk.
Így rétegezzük az anyagokat; a tetejére főtt
tésztasor kerül, melyet cukorral felvert tojáshabbal vonunk be.
Körülrakjuk
meggybefőttszemekkel, és 5-6 percig a sütőben sütjük. Melegen tálaljuk.
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves