Szentgyörgyi palacsinta
- Frissítve: 2023-09-02
Fánk palacsinta lángos, Palacsinta receptek
SZENTGYÖRGYI PALACSINTA, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 l tej,
5
tojás,
cukor, darált dió, rum, mazsola, barackíz,
só, zsír, vaníliás cukor.
Szentgyörgyi palacsinta
elkészítése:
A lisztből 2 tojással, tejjel, sóval és cukorral a szokásos
módon palacsintákat sütünk.
Hármat-hármat egymásra fektetünk, és közüket darált
dióval hintjük meg.
Összetekerjük, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egymás
mellé tűzálló tálra állítgatjuk.
Két-három palacsintát laskára vágunk. Három
tojássárgáját vaníliás cukorral ízesített 1/2 dl tejjel elhabarunk, a tésztatekercsekre
öntjük, és a forró sütőben addig sütjük, amíg meg nem kocsonyásodik.
Megszórjuk
a laskára vágott, rummal, mazsolával elkevert palacsintával, és az egészet bevonjuk
a tojások kemény habbá vert fehérjével, melyhez előzőleg porcukrot és néhány kanál
barackízt kevertünk.
A sütőbe visszatéve csak néhány percig sütjük, míg szép
rózsaszínű nem lesz a teteje.
Palacsinták
Bolognai
palacsinta
Kapros
juhtúrós palacsinta
Narancsos
palacsinta torta