Szerb csirke
- Frissítve: 2023-09-02
SZERB CSIRKE, Hozzávalók:
80 dkg csirkehús
(comb, mell),
70 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom vagy ennek megfelelő lecsó,
2 dl tejföl,
1 dl olaj
egy kiskanál pirospaprika,
só, bors,
5 dkg füstölt
szalonna.
Szerb csirke elkészítése :
A combokat kettévágjuk, a melleket kicsontozzuk.
Enyhén megsózzuk és megborsozzuk.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, 1 dl olajban kisütjük, majd ebben a zsiradékban hirtelen kisütjük a húsdarabokat.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és
karikára vágjuk.
Mély tűzálló tálat beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát,
a karikára vágott vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, enyhén
megborsozzuk, és meghintjük pirospaprikával.
Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot.
Előmelegített sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk őket tejföllel, és még egy rövid ideig sütjük.
Ha aprólékból készítjük, akkor az aprólékot először hagymás olajban megsütjük, és 1-2 dl vizet aláöntögetve puhára pároljuk.
Szerb csirke