Szerecsenfej recept
- Frissítve: 2025-01-15
Szerecsenfej, Hozzávalók:
6 tojás,
21 dkg cukor,
16 dkg liszt,
6 dkg rizsliszt;
töltelék:
3 dl tejszín,
10 dkg cukor,
csokoládémáz.
Szerecsenfej elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat,
majd a porcukrot, a lisztet és a riszlisztet. A masszát egy kisebbfajta,
jól kivajazott habüstben világossárgára sütjük. Az így kapott félgömb
belsejét (miután a tészta kihűlt) kivájjuk. Külső felületét bevonjuk csokoládémázzal.
A kivájt részeket lapos, kerek tálra helyezzük, vaníliás cukros tejszínhabot
rétegezünk rá, majd ráhelyezzük a csokoládémázzal bevont félgömböt.
De megtölthetjük vaníliakrémmel is.
Tejszínhabbal körítve tálaljuk.
Szerecsenfej