Tárkonyos karfiolsaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Tárkonyos karfiolsaláta, Hozzávalók:
1 fej karfiol (kb. 80 dkg),
2 tojás,
2 dl tejföl (vagy kefir),
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,
1 kanál tárkonyecet,
só,
bors,
porcukor,
1/2 citrom leve,
Piros Arany,
4 csemege vagy kovászos uborka.
Tárkonyos karfiolsaláta készítése :
A karfiolt sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsurgatjuk és rózsáira
szedjük. A kefirt, mustárt, összetört tojássárgákat, zöldpetrezselymet,
tárkonyecetet, sót, borsot, cukrot, citromlevet jól elkeverjük.
Az uborkát apró kockákra vágjuk, a tojásfehérjéket is, és óvatosan, jól
elkeverjük a karfiollal és az ízes mártással, Piros Arannyal díszítve
hidegen kínáljuk.
Tárkonyos karfiolsaláta