Tavaszi nyers vitaminsaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Tavaszi nyers vitaminsaláta, Hozzávalók:
2 szál sárgarépa,
1 db karalábé,
29 dkg karfiol,
1 bögre zöldborsó,
3 szál újhagyma,
15 dkg gomba,
1 csomag piros retek,
2 dl kefir,
egy csipet cukor,
1 kiskanál mustár,
1 citrom leve.
Tavaszi nyers vitaminsaláta készítése :
A répát, karalábét, retket lereszeljük, és megöntözzük rögtön citromlével,
hogy ne barnuljanak. A gombát, zöldhagymát feldaraboljuk, a karfiolt rózsáira
szedjük (bemárthatjuk 2-3 percre szűrőkanálban, forrásban levő sós vízbe),
s hozzá adjuk a zöldborsót is. Hozzáadjuk ami egy citrom levéből megmaradt,
teszünk hozzá sót, egy csipet cukrot, beletesszük a kefirt is, és jól
elkeverjük a friss zöldfélékkel. Ezt a salátát csak nagyon fiatal, friss,
zsenge zöldfélékből készíthetjük.
Tavaszi nyers vitaminsaláta