Levesek - Tejfölös malacaprólék-leves
- Frissítve: 2023-09-02
Tejfölös malacaprólék-leves, Hozzávalók:
1,50 kg malacaprólék (köröm,
fül, farok, máj stb.),
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
3 g pirospaprika,
4 dkg só,
4 dkg liszt,
5 dl tejföl,
1 g törött bors,
egy fél
babérlevél,
egy negyed citrom.
Tejfölös malacaprólék-leves elkészítése:
A malacaprólékot megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk (úgy, mint a szárnyas
aprólékot a raguleveshez). A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban megpirítjuk,
megszórjuk pirospaprikával, és a jól megmosott malacaprólékot beletesszük. Sózzuk,
törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt, időnként megkeverve,
majdnem puhára pároljuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk
készíteni belőle, és felforraljuk. Majd a lisztből és zsírból rózsaszínűre pirított
rántással a levest berántjuk, és a húst teljesen puhára főzzük.
Tálalás előtt
citromlével ízesítjük, a tejfölt elkever benne, és forrón tálaljuk.
<<< Levesek
Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös
leves húsgombóccal
Tejfölös libamell