Tejfölös sóskaleves
- Frissítve: 2023-09-02
Tejfölös sóskaleves, Hozzávalók:
50 dkg sertéscsont,
70
dkg sóska,
3 dkg só,
8
dkg zsír,
10 dkg liszt,
4 dl tejföl,
4 zsemle.
Tejfölös
sóskaleves elkészítése:
A sóskát kiválogatjuk, megmossuk, és deszkán
éles késsel összevágjuk. Világos rózsaszínű rántást készítünk, a megvágott sóskát
a rántásban megpároljuk, csontlével felengedjük, jól átforraljuk, megsózzuk.
Ha túl savanyú lenne, egy kis forralt tejet adunk hozzá. Tejfölre tálaljuk, pirított
zsemlekockát adunk hozzá.
<<< Levesek
Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös
gombás ponty
Tejfölös leves
húsgombóccal
Tejfölös libamell
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves