Tejfölös spárgaleves
- 2019-05-12
Tejfölös spárgaleves Hozzávalók
50 dkg csont,
10 dkg vegyes
zöldség,
50 dkg spárga,
2 dkg vaj,
1 dl
tejföl,
1 tojássárgája,
8 dkg főtt rizs,
só,
cukor,
petrezselyem.
Tejfölös spárgaleves elkészítése:
A csontból és a zöldségből,
gyengén sózva, jó erős csontlevet főzünk (kb. 8 dl-t).
A spárgát felvágjuk kb. 1 cm-es darabkákra, zománcozott fazékba teszszük, rászűrjük a kész csontlevet, sózzuk, cukrozzuk, és puhára főzzük.
A közben megfőtt rizst hideg vízzel leöblítjük.
Ha a spárga megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott, vajon megfuttatott petrezselymet, majd belekeverjük a rizst, és újra felforraljuk.
A tűzről levesszük, és habverővel belekeverjük az előre összekevert tejfölös tojássárgáját.
Ha szükséges, utánaízesítjük, és forrón tálaljuk.
<<< Levesek
Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös
leves húsgombóccal
Tejfölös libamell