Tejfölös tárkonyos bárányleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek Hideg levesek
Tejfölös tárkonyos bárányleves, Hozzávalók:
40 dkg bárány (színhús),
8 dkg zsír,
4 dkg liszt,
5 dkg hagyma,
7 dkg rizs,
3 dl tejföl,
2 tojássárgája,
1 citrom,
só,
tárkonylevél,
tárkonyecet,
1 csomó petrezselyem,
ételízesítő.
Tejfölös tárkonyos bárányleves
elkészítése:
A finomra vágott hagymát a fele zsírban megfonynyasztjuk,
beletesszük a kis kockákra vágott bárányhúst, megsózzuk, meghintjük finomra vágott
petrezselyemmel és tárkonylevéllel, és félig puhára pároljuk. Fölengedjük,
és a megmosott rizst hozzáadva puhára főzzük. Világos rántással berántjuk, majd
ízesítjük, végül a tojássárgáját a tejföllel elegyítve folytonos keverés közben,
a levesbe csurgatjuk.
<<< Levesek
Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös
leves húsgombóccal
Tejfölös libamell