Tejfölös tonhal recept
- Frissítve: 2023-09-02
Tejfölös tonhal
Tejfölös tobhal hozzávalók:
50 dkg tonhal,
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
egy fél citrom leve,
2 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem,
só,
törött bors.
Tejfölös tonhal elkészítése:
A halat
szobahőmérsékleten egy kissé felolvasztjuk, és 8 darabra osztjuk el. Megsózzuk,
megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, egy kevés zsíron a szeletek mindkét oldalát pirosra
sütjük. Lecsöpögtetjük, majd tűzálló tálra rakjuk, és vízgőzön melegen tartjuk.
A megmaradt zsírba öntjük a tejfölt, fűszerezzük, és citromlével ízesítjük. Belekeverjük
a finomra vágott zöldpetrezselymet.
A mártást megmelegítjük, de nem forraljuk,
így öntjük a halszeletekre, és azonnal fogyasztjuk.