Tejfölös tyúk
- Frissítve: 2023-09-02
TEJFÖLÖS TYÚK, Hozzávalók:
1 tyúk vagy kakas (kb. 1,5 kg),
1 dl olaj,
só, bors,
rozmaring, szerecsendió,
1 kg burgonya,
4 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2
tojás.
Tejfölös tyúk elkészítése :
A tyúkot feldaraboljuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd kuktában rozmaringgal fűszerezve,
egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megsózzuk, és egy mélyebb tűzálló tálba tesszük.
Rárakjuk a húsdarabokat, s ráöntjük a pecsenyelevet is.
A tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, és egyenletesen ráöntjük.
A sütőben pároljuk tovább.
A burgonya a párolás alatt magába szívja a pecsenyelevet.
A tetejét pedig enyhén pirítsuk meg.
Ha túl gyorsan pirulna, tegyünk rá egy időre alufóliát, s csak utána hagyjuk megpirulni.