Tejfölös vadaprólék - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
Tejfölös vadaprólék, Hozzávalók:
2 nyúl
aprólék,
1 leveszöldség,
só,
bors.
babérlevél,
kakukkfű,
tárkony,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl vörös bor,
cukor,
petrezselyem,
szardellapaszta,
mustár,
citromhéj,
2 dl tejföl.
Tejfölös
vadaprólék készítése:
A nyúlaprólékot kockára vágjuk, és gyengén
sós vízben puhára főzzük. A víz 2-3 ujjnyira lepje el a húst. Úgy zöldségezzük
be, mint a húslevest.
Sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonylevéllel, 2 gerezd
fokhagymával fűszerezzük, és ha forr, beleöntjük a vörös bort. Ha a hús megpuhult,
levét leszűrjük, a húst kiszedjük. Négy kockacukrot zsírban megpirítunk. Majd
finomra vágott zöldpetrezselymet, egy evőkanál szardellapasztát, egy mokkáskanál
mustárt és reszelt citromhéjat adunk hozzá. Felöntjük a húslével, a tejföllel
és felforraljuk. Végül a húst adjuk hozzá, és még 10 percig főzzük; mártássűrűségű
legyen.
Zsemlegombóccal vagy makarónival tálaljuk.
<<<
vadhús receptek
Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös
leves húsgombóccal
Tejfölös libamell