Levesek - Tejleves 2.
- Frissítve: 2023-09-02
Tejleves 2., Hozzávalók:
2 l tej,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája,
só;
sajtos
lepényhez (schöberl):
2 tojás,
4 dkg liszt,
4 dkg reszelt sajt,
só,
vaj.
Tejleves 2. elkészítése:
A vajból és a
lisztből világos rántást készítünk, és a gyengén sózott, forralt tejjel felengedve,
habverővel gyorsan simára keverjük. Jól összeforraljuk, ha kell, utánasózzuk,
megszűrjük, és tejszínnel, tojássárgájával sűrítve tálaljuk. Külön adjuk hozzá
a felszeletelt sajtos lepényt.
Sajtos lepénynek habbá verjük a tojások fehérjét,
beletesszük a sárgákat, a lisztet, a reszelt sajtot, sót, és mint egy piskótát,
összekeverjük. Megvajazott, liszttel megszórt sütőlemezen szétterítve, lepény
alakúra megsütjük.
Tetszetős szeletkékre vágva adjuk a leveshez.
Ezt
a levest sajtos lepény helyett tojáskocsonya betéttel is tálalhatjuk.
<<< Levesek
Tejleves 2.