Torta receptek - Tejszínes epertorta
- Frissítve: 2023-09-02
Tejszínes epertorta, Hozzávalók:
12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
6 tojás (vagy kész piskótatorta);
töltelék:
6 dl tejszín,
20 dkg porcukor,
20 dkg konzerveper vagy friss eper.
Tejszínes epertorta elkészítése:
A cukorból, tojásból, lisztből piskótalapot sütünk.
Ha kihűlt, a tetejét vágjuk le, a torta belsejét pedig vigyázva vágjuk ki úgy, hogy az oldalát és az alját meg ne sértsük.
A tejszínből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, 10 dkg szitán áttört epret és 10 dkg darabos epret.
A hab felével megtöltjük a torta üres belsejét. Ráhelyezzük a tetejét, majd az oldalát és a fedőlapját is bevonjuk a habbal.
Egész eperszemekkel díszítjük.
Fogyasztás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
<<< torták felfújt receptek, judit torta
Tejszínes epertorta