Teleki káposzta
- Frissítve: 2025-01-15 Zöldséges ételek
Teleki káposzta, Hozzávalók:
40 dkg sertésborda,
1 kg savanyú káposzta,
15 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg füstölt hús,
20 dkg lángolt kolbász,
10 dkg rizs,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
só, bors,
1 csomó kapor,
borsikafű,
1 dl olaj,
1 kanál liszt.
Teleki káposzta elkészítése:
A káposztát feltesszük főni a szalonnával, füstölt hússal és az apróra vágott hagymával.
Annyi vizet tegyünk csak rá, amennyi éppen ellepi.
A rizst egy kevés vajban megpirítjuk.
A sertésbordát megsózzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabba vágjuk.
A bordákat és a kolbászt forró olajban hirtelen megsütjük.
A megpuhult szalonnát és füstölt húst kivesszük a káposztából.
A káposztát liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, beletesszük a rizst, és nagy lángon forraljuk 30 percen át, hogy a rizs megpuhuljon.
Tálaláskora káposztát tűzálló tál közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fölszeletelt húsokat, pecsenyezsírral meglocsoljuk, és a sütőben jól átforrósítjuk.
Teleki káposzta