Tiszántúli töltött káposzta 2.
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
Tiszántúli töltött káposzta 2., Hozzávalók:
40 dkg darált sertéslapocka,
15 dkg darált füstölt tarja,
3 zsemle,
1 tojás,
1 evőkanál reszelt hagyma,
1 törött babérlevél,
egy csipet kakukkfű,
borsikafű,
1 nagy fej káposzta,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
2 dl fehér bor,
1 kanál (mokkás) pirospaprika,
szerecsendió,
1 dl paradicsomlé.
Tiszántúli töltött káposzta 2. elkészítése:
A nagy tömör káposzta nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben
megabáljuk. A nyers és füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott
zsemlével, egy tojással, 1 mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt
hagymával, a fűszernövényekkel, szerecsendióval, zúzott babérlevéllel.
Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat formálunk belőle, két-két káposztalevelet
egymásra teszünk, erre helyezzük a tölteléket, és becsomagoljuk, behajtjuk.
Egy fej vöröshagymát az olajban üvegesre párolunk, rátesszük a többi felaprított
káposztát, megsózzuk, leöntjük a paradicsomlével, és a töltelékeket egymás
mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcika formára felaprítjuk, és
egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük a fehér borral,
majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével tálaljuk.
Tiszántúli töltött káposzta 2.