Tojásos rudacskák
- 2019-05-02 Tojásos ételek
TOJÁSOS RUDACSKÁK, Hozzávalók:
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dl tej,
7 tojás,
só,
20 dkg
zöldborsó (mirelit),
zsemlemorzsa,
1 dl olaj.
Tojásos rudacskák elkészítése :
A vajból és lisztből rántást készítünk, föleresztjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
Egy egész tojással és két tojássárgájával, sóval elkeverjük és kihűtjük.
Négy kemény tojást kockákra vágunk, és összekeverjük az egy kevés zsiradékban enyhén megpárolt zöldborsóval és a besamellel.
Morzsával hintett deszkán kis rudacskákat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Tojásos rudacskák
Tojásos spárga Tojásos-szalonnás töltött paradicsom Tojáspörkölt Tojásropogós Töltött tojás Töltött tojás casino módra