Töltött bakonyi csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött bakonyi csirke hozzávalók:
1 csirke
(1,2-1,5 kg),
20 dkg gomba,
20 dkg darált
sertéshús (dagadó),
2 tojás,
2 tejbe
áztatott zsemle,
1 evőkanál reszelt hagyma,
2 dl tej,
1 dl olaj,
só,
törött bors, majoránna, gyömbér, szerecsendió,
1 dl bor.
Töltött bakonyi csirke elkészítése :
A töltelék:
az olajban párolt hagymához és gombához hozzámorzsoljuk a tejbe áztatott zsemléket, a darált csirkemájat, sertéshúst.
Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt gyömbérrel, szerecsendióval.
Teszünk bele 2 tojást, és alaposan összegyúrjuk.
A csirke bőrét fellazítjuk a mellén és a combja tövén, ujjal alányúlva jól kibővítjük, majd megtöltjük a töltelékkel.
A hasüreget megszórjuk majoránnával, és ide is helyezünk tölteléket. Magasabb, fedeles tűzálló tálba rakjuk, a fehér bort aláöntjük, és puhára pároljuk.
Ha már puha, a fedőt leemeljük róla, és szép pirosra sütjük.