Töltött csirkecomb
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött csirkecomb, Hozzávalók:
8 csirkecomb,
só,
bors,
1 hagyma,
egy fél csomó petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva),
1 pár debreceni,
1 tojás,
15 dkg nyers sonka finomra vágva,
4 szelet füstölt
szalonna,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 pohár fehér bor.
Töltött csirkecomb elkészítése:
A combokat fűszerezzük.
A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél-fél szalonnaszeletet tűzünk.
A combokat zsírban aranysárgára sütjük, egy kevés bort aláöntve és félig lefedve kb. 30 percig pároljuk, közben többször öntözzük borral.