Töltött fejes káposzta
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött fejes káposzta, Hozzávalók:
1 fej káposzta,
50 dkg
darált sertéshús,
10 dkg rizs,
só,
bors,
pirospaprika,
borsikafű,
gyömbér,
5 dkg füstölt szalonna,
3 tojás,
2 dl tejföl,
3 dkg vaj.
Töltött fejes káposzta elkészítése:
A káposzta torzsáját és közepét kivájjuk, hogy minél nagyobb üreget kapjunk.
A fejet forró vízbe téve néhány percig pároljuk.
Vigyázzunk, hogy a káposzta levelei szét ne hulljanak.
A darált húsba keverjük a párolt rizst, sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és a káposztába tömjük a tölteléket.
A füstölt szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk.
A töltött káposztafejet tűzátló tálba helyezzük, leöntjük a forró szalonnával.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel, és ezt is a káposztafejre öntjük.
Teszünk rá néhány vajdarabkát, és forró sütőben jól átsütjük.