Töltött fogoly - Vadételek
- Frissítve: 2025-01-15
TÖLTÖTT FOGOLY, Hozzávalók:
2 fogoly,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg erdei gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg kelbimbó,
1/2 dl olaj,
3 dkg vaj,
só,
bors,
2 dl tejföl.
A töltött fogoly készítése:
A szárnyasokat
alaposan megtisztítjuk, kibelezzük, néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk,
majd hideg vízzel többször alaposan megmossuk.
Mellét füstöltszalonna- vagy
sonkacsíkokkal megtűzdeljük.
A kelbimbót, zöldborsót, gombát egy kevés vajban
félig puhára pároljuk, majd a fogoly belsejébe tömködjük és lezárjuk.
Forró
zsiradékkal leöntjük, majd fedő alatt (tűzálló tálban) puhára pároljuk.
Közben
3-4 kanál tejfölt is adagolunk hozzá.
Párolt rizzsel, citromszeletekkel tálaljuk.