Töltött gomba - Gombás ételek
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
Töltött gomba hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 3 dkg zsír
- 3 dkg vaj
- 3 dkg hagyma
- 2 tojás
- 8 dkg morzsa
- 3 dkg sajt
- só, bors, petrezselyem
Töltött gomba elkészítése
A megmosott, megtisztított gombafejeket kivajazott tepsibe rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A gomba szárait és a hagymát apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, fűszerezzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a morzsát és a felvert tojásokat. Takaréklángra helyezzük vissza, állandóan kevergetve addig pároljuk, amíg péppé nem fő.
Ezzel töltjük a gombafejeket, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk egy kevés olvasztott
vajjal, és középmeleg sütőben jól átsütjük.