Töltött hagyma
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött hagyma 1., Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma,
4 paradicsom,
20 dkg főtt rizs,
só,
bors,
kakukkfű,
orieganó,
3 tojás,
petrezselyem,
kapor,
10 dkg sajt,
15 dkg sonka,
1 dl húsleves,
15 dkg reszelt sajt.
Töltött hagyma 1. elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk, és 2 percre forrásban levő vízbe dobjuk.
Tetejüket levágjuk, belsejüket kivájjuk, s teszünk beléjük egy paradicsomot, melynek magházát szintén kivájtuk.
A főtt rizsbe keverjük a kockákra vágott sonkát, sajtot, tojásokat és a fűszereket.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a hagymákat.
Tepsibe rakjuk, húslevest öntünk alá, és sütőben kb. 40 percig pároljuk (lehetőleg alufóliával fedve).
A kivájt hagymát és paradicsomot megpároljuk, és amikor megpárolódott a hagyma, a tepsibe tesszük.
A hagymák tetejére reszelt sajtot hintünk, és még egyszer átsütjük.