Zöldséges étel receptek - Töltött hagyma 2.
- Frissítve: 2025-01-15
Töltött hagyma 2., Hozzávalók:
8 közepes nagyságú hagyma,
40 dkg sovány sertéshús,
10 dkg zsír,
só,
bors,
petrezselyem,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl.
Töltött hagyma 2. elkészítése:
A megtisztított hagymák tetejét levágjuk, közepüket kiskanállal kikaparjuk.
Sós vízben megfőzzük a hagymákat, vigyázva, hogy szét ne essenek.
A kis kockákra vágott húsból az apróra szelt hulladékhagymával pörköltet készítünk rövid lével.
Megdaráljuk, és a főzőléből kiemelt, leszárított hagymákba töltjük.
A töltött hagymákat kizsírozott tűzálló tálba rakjuk.
Tetejükre vékony szelet szalonnát helyezünk, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk petrezselyemmel, és a sütőben jól átsütjük.
Sós burgonyát adunk hozzá.
Töltött hagyma 2.