Töltött húsos batyu
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött húsos batyu, Hozzávalók:
30 dkg sertéssült,
egy
evőkanál reszelt hagyma,
30 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 kanál
citromlé,
egy kávéskanál paradicsompüré,
2 dl tejföl,
ecet,
2 tojás,
1 mokkáskanál Piros Arany.
Töltött húsos batyu készítése
:
A lisztet, margarint, citromlevet, ecetet, tejfölt előző nap összedolgozzuk,
és másnapig hűtőszekrényben pihentetjük.
A sült húst ledaráljuk, a vöröshagymát
kevés olajon megpároljuk, majd elkeverjük a paradicsompürével, fűszerekkel, 1
nyers tojással, paprikakrémmel, a tejföllel. A sűrű masszából 1-1 halmot teszünk
a vékonyra kinyújtott és téglalap alakúra vágott tésztalapokra. A szeleteket megkenjük
tojásfehérjével, és beleforgatjuk. A szeleteket lenyomkodjuk, hogy jól összeragadjanak,
tetejét megkenjük tojássárgájával, majd forró sütőben pirosra sütjük.
Jégbehűtött
vegyes salátával tálaljuk.