Töltött karalábé

Töltött ételek

Töltött karalábé 1., Hozzávalók:

30 dkg sertéshús,
10 karalábé,
1 tojás,
törött bors,
1 zsemle,
1 dl tej,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
cukor,
1 csomó petrezselyem.

Töltött karalábé elkészítése:

A fiatal karalábét megtisztítjuk, megmossuk, a közepét karalábévágóval kivágjuk.

Töltelék: A tejben megáztatott zsemlét kicsavarjuk (ha rizzsel készítjük, kb. 10 dkg-ot pároljunk meg), összekeverjük a darált hússal, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vajban megfuttatott petrezselymet adunk hozzá; beleütjük az egész tojást, és jól eldolgozzuk.

A karalábékat szorosan betöltjük, lábosba tesszük, és a kifúrt kis golyócskákat melléhelyezve, csontlével vagy vízzel feltöltjük.

Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon pároljuk.

Ha a karalábé puha, világos, vajas-petrezselymes rántással besűrítjük.

Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk.

Melegen tálaljuk.

Töltött ételek