Töltött karfiol
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
Töltött karfiol, Hozzávalók:
1 kg karfiol,
15 dkg füstölt
tarja,
1 dl tejföl,
5 dkg sajt,
vaj;
mártáshoz:
2 dkg
vaj,
2 dkg liszt,
4 dl tej,
1 tojássárga,
1 dl tejföl,
só.
Töltött karfiol elkészítése:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, szitán lecsurgatjuk.
A füstölt tarját megdaráljuk, tejföllel ízesítjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt kettévágjuk, egy kicsit megsózzuk, a tejfölös sonkával megtöltjük, s a tálba helyezzük.
Meghintjük a reszelt sajttal, s a következő mártással öntjük le: a vajat, a lisztet és a tejet felforraljuk.
A tojássárgáját a tejföllel elkeverve hozzáöntjük, gyengén megsózzuk.
A mártással leöntött karfiolt a forró sütőben pirosra sütjük.