Töltött karfiol

Töltött ételek  

Töltött karfiol, Hozzávalók:

1 kg karfiol,
15 dkg füstölt tarja,
1 dl tejföl,
5 dkg sajt,
vaj;
mártáshoz:
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
4 dl tej,
1 tojássárga,
1 dl tejföl,
só.

Töltött karfiol elkészítése:

A karfiolt sós vízben puhára főzzük, szitán lecsurgatjuk.

A füstölt tarját megdaráljuk, tejföllel ízesítjük.

Tűzálló tálat kivajazunk, a karfiolt kettévágjuk, egy kicsit megsózzuk, a tejfölös sonkával megtöltjük, s a tálba helyezzük.

Meghintjük a reszelt sajttal, s a következő mártással öntjük le: a vajat, a lisztet és a tejet felforraljuk.

A tojássárgáját a tejföllel elkeverve hozzáöntjük, gyengén megsózzuk.

A mártással leöntött karfiolt a forró sütőben pirosra sütjük.

Töltött ételek