Töltött libanyak
- Frissítve: 2023-09-02
Töltött ételek Kacsa, Liba, Pulyka receptek
Töltött libanyak
Töltött libanyak hozzávalók:
1 tejben megáztatott zsemle,
1 tojás,
1 kis fej hagyma,
petrezselyem,
majoránna,
egy
kevés főtt zöldség,
a nyakról lefejtett hús,
2 evőkanál zsír,
só,
bors.
Töltött libanyak elkészítése:
Akkor készítjük,
ha a liba aprólékából levest főztünk, és a főtt libanyakról lehúzzuk a bőrét.
Ezt a bőrt töltjük a következő töltelékkel.
A zsemlét kicsavarjuk, összemorzsoljuk,
hozzáadjuk a tojást, majd a húst és a zöldségféléket darálva, az 1 evőkanál zsírban
pirított reszelt hagymát, a fűszereket és összekeverjük.
A libanyak egyik végét
zsineggel szorosan összekötözzük, betöltjük a tölteléket, bekötjük a másik végét.
Egy evőkanál forró zsírban megforgatjuk, és a sütőben pirosra sütjük