Töltött pisztráng
- Frissítve: 2023-09-02
TÖLTÖTT PISZTRÁNG, Hozzávalók:
1 kg pisztráng,
10 dkg hagyma,
5 dkg zeller,
metélőhagyma,
4 tojássárgája,
2 dkg szarvasgomba,
3 dl fehér bor,
sárgarépa,
10 dkg
gomba,
5 dkg vaj,
liszt, só, bors,
1,5 dl tejszín,
citromlé,
konyak,
fehérbors.
Töltött pisztráng elkészítése:
A hagymát, zellert, metélőhagymát, sárgarépát, gombát apróra vágjuk, és vajban megpirítjuk.
Hal lével vagy vízzel fölengedjük.
Ha a levét elfőtte, kihűtjük, megsózzuk, enyhén fűszerezzük, és a 2 tojássárgájával összekeverjük.
Ezzel a raguval megtöltjük a felbontott pisztrángot, összetűzzük, majd hanyatt fordítva kivajazott tűzálló tálba tesszük.
(Hogy a töltelék ne folyhasson ki.)
Annyi halalap levet és fehér bort öntünk rá, amennyi a halat félig ellepi.
Sütőben puhára pároljuk.
A kész halat kiszedjük, és a pároló léből mártást készítünk.
Behabarjuk tejszínnel, citromlével, sóval, fehérborssal, petrezselyemmel ízesítjük, végül belekeverjük a másik 2 tojássárgáját.
A mártást a halra öntjük, majd tálaláskor néhány csepp konyakkal ízesítjük.
Szarvasgombával díszítjük, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
Töltött bakonyi csirke
Töltött
burgonya
Töltött gomba túróval
Töltött
hagyma